CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

Birth of a Nation: Focus on Taiwan

Në mes të trazirave politike mbare-boterore, regjisorja esht ne kerkim te urtesise dhe shpreses prej gjyshes së saj...
10 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës
+

62 Years and 6,500 Miles Between

Anita Wen-shin CHANG Taiwan 2005, color, 52 min
Gjatë viteve 1947-65, filmi ndjek rritjen e Ah-ha Ah-hsiao pasi ai dhe familja e tij përballen me tronditjen e largim...
05 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

A Time To Live, A Time To Die

HOU Hsiao-hsien Taiwan 1985, color, 138 min
Zonja Tian dhe burri i saj kanë qenë të martuar për më se 50 vjet dhe kanë përjetuar bashke periudhën e Terrori...
08 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Hand in Hand

YEN Lan-chuan, CHUANG Yi-tseng Taiwan 2010, color, 140 min
Një histori rreth pasaportës, kombit dhe migrimit. Një student tajvanez në Bruksel heton krizën e tij të identitet...
08 Gusht, 12:00, DokuKino
+

Home Abroad

WANG Bo-an Taiwan 2017, color, 10 min
Siç është përjetuar nga shumë indigjen, jeta është luftë e po ashtu edhe fati.
10 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

How Deep Is the Ocean

Hsiang-chu TANG Taiwan 2000, color, 60 min
(080) në titull i referohet kodit falas në Tajvan - për ushtarët, një mënyrë e lirë për të biseduar .
10 Gusht, 12:00, Shtëpia e Kulturës
+

I Love (080)

YANG Li-chou Taiwan 1999, color, 58 min
Pas dyzet vitesh të sundimit kolonial Japonez, Shoqëria e Poezisë Le Moulin shfaqet në 1930 me protestën e tyre poe...
07 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Le Moulin

HUANG Ya-li Taiwan 2015, color, 162 min
Letter #69 (Letra #69) është një riinterpretim i letrave të burgut nga SHI Shui-huan, një viktimë e Terrorit të B...
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

Letter #69

LIN Hsin-i Taiwan 2016, color, 19 min
Një film për njerëzit e zakonshëm në një moment të pazakonshëm historik.
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

Liu Pi-Chia

Richard Yao-chi CHEN Taiwan 1967, color, 27 min
Tetëdhjetë vjet më parë, njerëzit Seediq organizuan një kryengritje kundër sundimtarëve kolonialistë japonezë ...
09 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

Pusu Qhuni

Shiang-chu TANG Taiwan 2014, color, 154 min
Regjisori përdor perspektivën moderne për të ripërpunuar pamjet arkivore të Tajvanit nga viti 1945 deri në vitin ...
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

Resampling the Past

Marco Wilms Taiwan 2010, color, 16 min
Lëkundja ritmike e trenit, bashkon të shkuarën dhe të tashmen, shpalos një kujtesim të harruar, te mbuluar nga plu...
05 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 06 Gusht, 14:00, DokuKino 07 Gusht, 22:00, DokuKino Plato 09 Gusht, 14:00, DokuKino
+

Return

Pang-Chuan Huang France 2017, color&bw, 20 min
Gjatë periudhës së Terrorit të Bardhë në vitet 1950 në Tajvan, shumë aktivistë të rinj u arrestuan sepse u kon...
06 Gusht, 14:00, DokuKino
+

Spring: The Story of Hsu Chin-Yu

TSENG Wen-chen Taiwan 2002, color, 80 min
I dyshuar si majtist, KO kaloi rreth 30 vite në burgje dhe institucione, gjithnjë i shqetësuar per fatin e shokut të...
06 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Super Citizen Ko

WAN Jen Taiwan 1995, color, 121 min
Sovraniteti i Ishullit Pinncacle është kontradiktor pasi që tri vendet(Taiwani,Kina dhe Japonia) pretendojnë se ky ...
08 Gusht, 12:00, DokuKino
+

Terra Nullius or: How to Be A Nationalist

James T. Hong Taiwan 2015, color, 78 min
1988; Shoqata për të Drejtat e Fermerëve mblodhi mijëra fermerë në Taipei për të protestuar kundër indiferencë...
04 Gusht, 18:00, Kino Klub 09 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+

The 20th May Incident

Green Team Taiwan 1988, color, 79 min
Ishte hera e parë që studentët pushtuan parlamentin e Tajvanit për 585 orë, që më vonë u njoh si Lëvizja e Lul...
04 Gusht, 18:00, Kino Klub 09 Gusht, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+

The 561st Hour of Occupation

YUAN Goang-ming Taiwan 2014, color, 7 min
Hsiao-Wei dhe A-Chieh janë kushërinj që qëndrojnë bashkë në të mirë e në të keq, të rritur bashkë në një ...
08 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

The Best of Times

CHANG Tso-chi Taiwan 2002, color, 112 min
Regjisorja franceze-tajvaneze dhe gjyshja e saj flasin për kujtimet dhe ndjenjat e tyre për të kaluarën.
10 Gusht, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+

The Falling Kite

HSAIO Mei-ling Taiwan 1999, color&bw, 42 min
Regjisori ndjek tre studentë të fakultetit të artit HUANG Yong-song, MOU Tun-fei, dhe HUANG Gui-rong teksa e shijojn...
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

The Mountain

Richard Yao-chi CHEN Taiwan 1966, bw, 19 min
Regjisori interviston nënën e tij, e cila ka lindur në një rajon të varfër të Tajvanit, për jetën e saj si grua...
04 Gusht, 16:00, DokuKino
+

The War that Never Was

CHANG Chien-chi Taiwan 2017, color, 16 min
Filmi ndjek një familje të klasës së mesme në Taipei gjatë një periudhe prej një viti, duke filluar me një dasm...
06 Gusht, 16:00, Kino Klub 06 Gusht, 18:00, Kino Klub 10 Gusht, 22:00, DokuKino
+

Yi Yi (A One and a Two)

Edward YANG Taiwan 2000, color, 173 min