Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:THEY JUST COME AND GO

Koha e Shfaqjes 08/09, 14:00, Shtëpia e Kulturës

:THEY JUST COME AND GO / ONI SAMO DOLAZE I ODLAZE

Croatia, 2016, 20 min

Filmi zhvillohet në një plazh të njohur në Split në momentet e para të agimit. I tërë imazhi duket paksa sureal. Në njërën anë, të rinj, pa gjumë dhe me kokë dhimbje, po përgatiten të nisen në mënyrë që të shkojnë për të fjetur, në anën tjetër janë të moshuarit dita e të cilëve sapo ka filluar. Një kombinim i të rinjve dhe të moshuarve në asi vendi, në asi periudhe të ditës (agim) në një mënyrë të shtyn të mendosh për përkohshmërinë e jetës dhe të zgjon kujtimet e ditëve të shkuara të rinisë.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Boris Poljak, born in 1959 in Split, where he finished high school and graduated from law school. Since 1978 he has filmed and directed over ten amateur movies with the Split Cinema Club, until he started working as a professional filmmaker in 1988. As a director of photography Boris filmed over fifty short documentary and experimental films and three feature films. He has directed five films, three of them as co-author with Damir Čučić. For his work Boris received nine awards at different festivals. He lives and works in Split.
First Prize, Jury of the Ministry of North Rhine-Westphalia - Oberhausen IShFF 2017. ZagrebDox 2017. Tabor FF 2017. Mediterranean FF Split 2017. Croatian Film Days 2017.
Croatian Film Association
Hrvatski filmski savez (HFS)
Tuškanac 1
10000 Zagreb, HR
T. +385 1 4848 771
marija.ratkovic.vidakovic@hfs.hr
08/09, 14:00, Shtëpia e Kulturës
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Boris Poljak
Vera Robić Škarica
Boris Poljak
Damir Čučić
Martin Semenčić

:More from Balkan Dox

STEEL MILL CAFÉ

Goran Dević Croatia 2017, color, 61 min

SPECTRES ARE HAUNTING EUROPE

Maria Kourkouta, Niki Giannari Greece/France 2016, color&bw, 99 min

GORA

Stefan Malešević Bosnia and Herzegovina/Serbia 2017, color, 78 min

Homes

Kaori Oda, Sarah Francis, Farah Hasanbegovic, Andre Gil Mata, Daniel Botos, Kumjana Novakova, Manel Raga Raga Bosnia & Herzegovina 2016, color, 53 min

to want, to need, to love

Ilir Hasanaj Kosovo 2017, color, 90 min

MY LIFE WITHOUT AIR

Bojana Burnać Croatia 2017, color, 72 min

MY OWN PRIVATE WAR

Lidija Zelović Netherlands 2016, color, 57 min

NEWSREEL 63

Slovenia 2017, color, 38 min

LANDSCAPES OF WAR, LANDSCAPES OF PEACE

Aron Sekelj Serbia/Germany 2017, color, 49 min

STARS OF GAOMEIGU

Marko Grba Singh Serbia/China 2017, color, 23 min

THE GOOD POSTMAN

Tonislav Hristov Finland/Bulgaria 2016, color, 80 min

THE ROAD MOVIE

Dmitrii Kalashnikov Belarus/Russia/Serbia/Bosnia & Herzegovina/Croatia 2016, color, 2016

EVERY GOOD STORY IS A LOVE STORY

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin Slovenia/Croatia 2017, color&bw, 71 min

LORD OF THE HOUSE

Danielle Bremer Kosovo/The Netherlands 2017, color, 58 min

THOSE SHOCKING SHAKING DAYS

Selma Doborac Austria/Bosnia & Herzegovina 2016, color, 88 min

A MILLION DOLLAR LIFE

Robert Tomić Zuber Croatia 2017, color, 78 min