02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

:THE EYES OF ORSON WELLES

Orari: 10 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor

:THE EYES OF ORSON WELLES

UK, 2018, 110 min

Duke pasur qasje ekskluzive qindra vizatimeve personale dhe pikturave të Orson Welles, filmbërësi Mark Cousins zhytet thellë në botën vizuale të këtij regjisori dhe aktori legjendar, për të shpalosur një portret të artistit ashtu siç nuk është parë kurrë më parë – përmes syve të tij, i skicuar me duart e tij, i pikturuar me brushën e vetë. I prodhuar nga Michael Moore, The Eyes of Orson Welles sjell me plotë jetë pasionet, politikën dhe pushtetin e këtij shoumeni të shkëlqyer të shekullit 20-të, dhe eksploron se si gjenialiteti i Welles akoma rezonon edhe sot në kohën e Trumpit, më se 30 vjet pas vdekjes së tij.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Mark Cousins is a Northern Irish filmmaker and writer who lives in Edinburgh. His work as a director includes The Story of Film: An Odyssey, an epic 15-hour documentary which won a Peabody Award and the Stanley Kubrick Award; A Story of Children and Film, a feature doc which world premiered in Cannes; I Am Belfast, a lyrical essay film about his hometown; and his fiction debut Stockholm My Love, a grief musical starring and with music by Neneh Cherry. His latest book The Story of Looking was published in the UK last year by Canongate.
Golden Eye: Special Mention - Cannes 2018. Edinburgh IFF 2018. Karlovy Vary IFF 2018. Filmfest München 2018. Biografilm Festival, Bologna 2018
Dogwoof
Ground Floor, 19-23 Ironmonger Row
London, EC1V 3QN, UK
+44 207 253 6244
info@dogwoof.com
10 Gusht, 22:00, Lumbardhi Outdoor
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Mark Cousins
Mary Bell, Adam Dawtrey
Mark Cousins
Timo Langer
Ali Murray

:More from Silver Reflections: Films on Film

Një film pa përgjigje por me aq pyetje sa ka yje në univers.
09 Gusht, 20:00, DokuKino
+

Johann Lurf Austria 2017, color&bw, 99 min
Një suedez i gjatë e i hollë dhe i panjohur, gati dyzet vjeç, hyn në një periudhë të krijimit të filmit pa prec...
07 Gusht, 20:00, Lumbardhi Outdoor
+

BERGMAN: A YEAR IN A LIFE

Jane Magnusson Sweden/Norway 2018, color&bw, 116 min
That Summer përqendrohet në projektin filmik që artisti Peter Beard e filloi me Lee Radziwill për të afërmit e saj...
03 Gusht, 20:00, DokuKino 07 Gusht, 12:00, DokuKino
+

THAT SUMMER

Göran Hugo Olsson Sweden/US/Denmark 2017, color, 80 min
Një udhëtim kinematografik në gjurmët e Michael Waszynski, filmbërës dhe kameleon njerëzor që ka ndryshuar ident...
06 Gusht, 12:00, DokuKino
+

THE PRINCE AND THE DYBBUK

Elwira Niewiera, Piotr Rosołowski Poland/Germany 2017, color&bw, 82 min