Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:STARS OF GAOMEIGU

Koha e Shfaqjes 08/06, 18:00, Lumbardhi | 08/07, 16:00, Kino Klub

:STARS OF GAOMEIGU

Serbia/China, 2017, 23 min

Në Observatorin Gaomeigu në Kinë, njerëzit Naksi skanojnë qiellin, të bindur se ata janë pasardhësit e qenieve të pavdekshme që jetojnë atje, të braktisur në tokë për ti shikuar ata. Në mes të astronomisë dhe legjendave, Marko Grba Singh duket të kompozojë një tablo misterioze dhe polisemike. Përtej pjellorisë narrative të kësaj pajisje, përmes pranisë së kujdesshme të filmbërësit nëpër film, ne shohim emergjencën e perspektivës së tij për një vend që ndoshta në mënyrë konstante e eviton atë dhe mbi të cilën ai mund të projektojë imazhet e veta, me humor dhe guxim sensual.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Marko Grba Singh was born in 1988 in Belgrade, Yugoslavia. He is currently on his PhD studies in Film & TV directing, exploring docu-fiction. His first mid-length film ABDUL & HAMZA won a Special Mention at FID Marseille 2015. His latest film is STARS OF GAOMEIGU (2017).
Most Innovative Short Film – Visions du Réel, Nyon 2017. Hamburg ShFF 2017.
Marko Grba Singh
pinklayne@gmail.com
Tel. +381641642252
08/06, 18:00, Lumbardhi 08/07, 16:00, Kino Klub
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Marko Grba Singh
Marko Grba Singh
Marko Grba Singh
Jelena Maksimović
Jakov Munizaba

:More from Balkan Dox

STEEL MILL CAFÉ

Goran Dević Croatia 2017, color, 61 min

SPECTRES ARE HAUNTING EUROPE

Maria Kourkouta, Niki Giannari Greece/France 2016, color&bw, 99 min

GORA

Stefan Malešević Bosnia and Herzegovina/Serbia 2017, color, 78 min

Homes

Kaori Oda, Sarah Francis, Farah Hasanbegovic, Andre Gil Mata, Daniel Botos, Kumjana Novakova, Manel Raga Raga Bosnia & Herzegovina 2016, color, 53 min

to want, to need, to love

Ilir Hasanaj Kosovo 2017, color, 90 min

MY LIFE WITHOUT AIR

Bojana Burnać Croatia 2017, color, 72 min

MY OWN PRIVATE WAR

Lidija Zelović Netherlands 2016, color, 57 min

NEWSREEL 63

Slovenia 2017, color, 38 min

THEY JUST COME AND GO

Boris Poljak Croatia 2016, color, 20 min

LANDSCAPES OF WAR, LANDSCAPES OF PEACE

Aron Sekelj Serbia/Germany 2017, color, 49 min

THE GOOD POSTMAN

Tonislav Hristov Finland/Bulgaria 2016, color, 80 min

THE ROAD MOVIE

Dmitrii Kalashnikov Belarus/Russia/Serbia/Bosnia & Herzegovina/Croatia 2016, color, 2016

EVERY GOOD STORY IS A LOVE STORY

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin Slovenia/Croatia 2017, color&bw, 71 min

LORD OF THE HOUSE

Danielle Bremer Kosovo/The Netherlands 2017, color, 58 min

THOSE SHOCKING SHAKING DAYS

Selma Doborac Austria/Bosnia & Herzegovina 2016, color, 88 min

A MILLION DOLLAR LIFE

Robert Tomić Zuber Croatia 2017, color, 78 min