Edition 17
3-11 August 2018

CALL FOR ENTRIES IS NOW OPEN

Edition 17
3-11 August 2018

:Nowhere to Hide

Koha e Shfaqjes 08/04, 20:00, Kino N'Lum | 08/06, 20:00, Kino Plato | 08/11, 18:00, Shtëpia e Kulturës

:Nowhere to Hide

Norway/Sweden, 2016, 86 min

Nowhere to Hide ndjek infermierin Nori Sharif përmes pesë viteve të ndryshimit dramatik, duke ofruar qasje unike në “trekëndëshin e vdekjes” në Irakun qendror. Duke filmuar fillimisht historitë e të mbijetuarve dhe shpresës për të ardhme më të mirë teksa trupat Amerikane dhe ato të Koalicionit tërhiqen nga Iraku më 2011, konflikti vazhdon me milicitë e Irakut, dhe popullata ikën të shoqëruar me shumicën e stafit të spitalit. Nori është një nga të paktët që mbesin. Kur ISIS-i përparon në Jalawla më 2014 dhe e merr në dorë qytetin, edhe ai duhet të ikën me familjen e tij aty për aty , dhe e kthen kamerën nga vetja.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Director and Photographer Zaradasht Ahmed is a Kurdish/Norwegian Filmmaker. He was born and raised in Northern Iraq. His previous work includes the award-winning “Road to Diyarbakir”, and he has many years of experience working with documentary filmmaking in the Middle East, North-Africa, and Asia, as well as training local people in documentation. His latest film on the topic of illegal immigration to Europe (for SVT Swedish Television) – “Fata Morgana”, has been screened at several prestigious Film festivals.
Best Feature Length Documentary - IDFA 2016. Audience Award – Thessaloniki IFF 2017. Best Film Award - One World FF 2017. Best Film - DOK.fest Munich 2017. Special Jury Award - Nordic/Docs 2017. Best Documentary - Berkshire IFF 2017. Nestor Almendros Award - Human Rights Watch FF 2017.
Ten Thousand Images
Løeshagaveien 49
1450 Nesoddtangen
Norway
08/04, 20:00, Kino N'Lum 08/06, 20:00, Kino Plato 08/11, 18:00, Shtëpia e Kulturës
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Zaradasht Ahmed
Mette Cheng Munthe Kaas
Zaradasht Ahmed, Nori Sharif
Eva Hillstöm
Rune Hansen

:More from NORDIC SPECIAL

A HOLE IN THE HEAD

Robert Kirchhoff Slovakia/Czech Republic 2016, color, 90 min

HELL ON EARTH: THE FALL OF SYRIA AND THE RISE OF ISIS

Sebastian Junger, Nick Quested USA 2017, color, 99 min

Mama Colonel

Dieudo Hamadi Democratic Republic of the Congo/France 2017, color, 72 min

Miss Kiet's Children

Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch Netherlands 2016, color, 113 min

Mogadishu Soldier

Torstein Grude Norway/Finland/Denmark 2016, color, 84 min

The War Show

Andreas Dalsgaard, Obaidah Zytoon Denmark/Finland/Syria 2016, color, 100 min

West of the Jordan River (Field Diary Revisited)

Amos Gitai France/Israel 2017, color, 84 min

A FEELING GREATER THAN LOVE

Mary Jirmanus Saba Lebanon 2017, color&bw, 93 min