Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:NEWSREEL 63

Koha e Shfaqjes 08/09, 18:00, Lumbardhi | 08/10, 22:00, Bahçe

:NEWSREEL 63

Slovenia, 2017, 38 min
Voice: Pia Nikolič, Translation: Maja Lovrenov

Newsreel 63_trailer from OBZORNIŠKA FRONTA on Vimeo.

Newsreel 63 ndjek praktika që kanë të bëjnë me kronika dhe përpiqet të pozicionojë dhe kuptojë një imazh specifik – një copë videoje të marrë nga linja hekurudhore dikur e njohur Beograd- Lubjanë, ku refugjatët tani udhëtojnë jo në karroca treni por në mes të rrotave të trenit. Newsreel 63 zhytet në një hetim vizual të hekurudhave dhe paraqitjen e tyre në historinë e filmit dhe eksploron rrëfimin e tij historik, shoqëror dhe politik. Elementet shoqëruese dhe eseistike të Newsreel 63 lidhin këtë rrëfim historik me kërkimin tonë të lumturisë ...

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Nika Autor works in the field of contemporary art. The focus of her work is a research of the invisibilities/ inaudibilities, along that the question of the production of dominant representations, which are emerging on today's social, political and economical grounds. She is part of the collective Newsreel Front (Obzorniška Fronta). Her work has been presented in different galleries and festivals.
Venice, Biennale 2017.
Andreja Bruss
c/o Moderna galerija, MG+MSUM
+386 1 2416817
andreja.bruss@mg-lj.si
08/09, 18:00, Lumbardhi 08/10, 22:00, Bahçe
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Nika Autor, Ciril Oberstar
Matevž Kolenc, Miha Šajina

:More from Balkan Dox

STEEL MILL CAFÉ

Goran Dević Croatia 2017, color, 61 min

SPECTRES ARE HAUNTING EUROPE

Maria Kourkouta, Niki Giannari Greece/France 2016, color&bw, 99 min

GORA

Stefan Malešević Bosnia and Herzegovina/Serbia 2017, color, 78 min

Homes

Kaori Oda, Sarah Francis, Farah Hasanbegovic, Andre Gil Mata, Daniel Botos, Kumjana Novakova, Manel Raga Raga Bosnia & Herzegovina 2016, color, 53 min

to want, to need, to love

Ilir Hasanaj Kosovo 2017, color, 90 min

MY LIFE WITHOUT AIR

Bojana Burnać Croatia 2017, color, 72 min

MY OWN PRIVATE WAR

Lidija Zelović Netherlands 2016, color, 57 min

THEY JUST COME AND GO

Boris Poljak Croatia 2016, color, 20 min

LANDSCAPES OF WAR, LANDSCAPES OF PEACE

Aron Sekelj Serbia/Germany 2017, color, 49 min

STARS OF GAOMEIGU

Marko Grba Singh Serbia/China 2017, color, 23 min

THE GOOD POSTMAN

Tonislav Hristov Finland/Bulgaria 2016, color, 80 min

THE ROAD MOVIE

Dmitrii Kalashnikov Belarus/Russia/Serbia/Bosnia & Herzegovina/Croatia 2016, color, 2016

EVERY GOOD STORY IS A LOVE STORY

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin Slovenia/Croatia 2017, color&bw, 71 min

LORD OF THE HOUSE

Danielle Bremer Kosovo/The Netherlands 2017, color, 58 min

THOSE SHOCKING SHAKING DAYS

Selma Doborac Austria/Bosnia & Herzegovina 2016, color, 88 min

A MILLION DOLLAR LIFE

Robert Tomić Zuber Croatia 2017, color, 78 min