Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:MY OWN PRIVATE WAR

Koha e Shfaqjes 08/07, 18:00, DokuKino | 08/09, 16:00, Shtëpia e Kulturës

:MY OWN PRIVATE WAR

Netherlands, 2016, 57 min

My Own Private War - TRAILER-HD from Taskovski Films on Vimeo.

Çfarë i ndodhë një familje shumë kohë pasi ka mbaruar lufta? A mund të sigurojë dikush që fëmijët e tyre nuk duhet ta bartin barrën e tyre? Në këtë dokumentar shumë personal Lidija Zelovic e bënë një udhëtim të brendshëm përmes kujtimeve të saj, vendeve dhe njerëzve që i do. Ndërkohë ajo përpiqet të lërë pas të shkuarën. Gjatë realizimit të filmit Zelovic e kupton se lufta e vërtetë ndodh brenda njerëzve. Bile edhe brenda saj.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Lidija Zelović grew up in Sarajevo and fled from the Balkan civil war with her family in the early 1990s to the Netherlands. Later, she reported as a TV journalist from her home country – and is now going back again. What awaits her 20 years on is a war that is still going on in the minds of the people.
Visions du Réel, Nyon 2016. Filmfest Hamburg 2017. ZagrebDox 2017. Free Zone, Belgrade 2016. Sarajevo FF 2016. Trieste FF 2017. Let’s CEE FF, Vienna 2017.
Taskovski Films
19-21 Christopher Street
London, EC2A 2BS, UK
+33 6 79 23 53 74
info@taskovskifilms.com
08/07, 18:00, DokuKino 08/09, 16:00, Shtëpia e Kulturës
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Lidija Zelović
Margie Monfils
Alexander Goekjian, Marinus Groothof, Lidija Zelović, Tatjana Bozić
Alexander Goekjian
Sam Simons, Rogier Kappers

:More from Balkan Dox

STEEL MILL CAFÉ

Goran Dević Croatia 2017, color, 61 min

SPECTRES ARE HAUNTING EUROPE

Maria Kourkouta, Niki Giannari Greece/France 2016, color&bw, 99 min

GORA

Stefan Malešević Bosnia and Herzegovina/Serbia 2017, color, 78 min

Homes

Kaori Oda, Sarah Francis, Farah Hasanbegovic, Andre Gil Mata, Daniel Botos, Kumjana Novakova, Manel Raga Raga Bosnia & Herzegovina 2016, color, 53 min

to want, to need, to love

Ilir Hasanaj Kosovo 2017, color, 90 min

MY LIFE WITHOUT AIR

Bojana Burnać Croatia 2017, color, 72 min

NEWSREEL 63

Slovenia 2017, color, 38 min

THEY JUST COME AND GO

Boris Poljak Croatia 2016, color, 20 min

LANDSCAPES OF WAR, LANDSCAPES OF PEACE

Aron Sekelj Serbia/Germany 2017, color, 49 min

STARS OF GAOMEIGU

Marko Grba Singh Serbia/China 2017, color, 23 min

THE GOOD POSTMAN

Tonislav Hristov Finland/Bulgaria 2016, color, 80 min

THE ROAD MOVIE

Dmitrii Kalashnikov Belarus/Russia/Serbia/Bosnia & Herzegovina/Croatia 2016, color, 2016

EVERY GOOD STORY IS A LOVE STORY

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin Slovenia/Croatia 2017, color&bw, 71 min

LORD OF THE HOUSE

Danielle Bremer Kosovo/The Netherlands 2017, color, 58 min

THOSE SHOCKING SHAKING DAYS

Selma Doborac Austria/Bosnia & Herzegovina 2016, color, 88 min

A MILLION DOLLAR LIFE

Robert Tomić Zuber Croatia 2017, color, 78 min