Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:GORA

Koha e Shfaqjes 08/09, 20:00, Kino N'Lum

:GORA

Bosnia and Herzegovina/Serbia, 2017, 78 min

Goranët jetojnë në Gorë, në jug të Kosovës. Ata janë myslimanë që flasin gjuhën sllave. Ndër vite ata janë përdorur gjithmonë për lojëra politike të pushtetit në mes të kombeve që i rrethojnë (serbëve, maqedonasve, bullgarëve, shqiptarëve, boshnjakëve...). Ky është filmi i parë që merret me atë që ata në të vërtetë janë, jo kush janë dhe kujt i takojnë. Duke marrë parasysh faktin që gratë ndalohet të filmohen, “Gora” eksploron këtë kulturë të pasur përmes ritualeve të përditshme të meshkujve goranë, derisa malet përreth tyre në mënyrë konstante ua kujtojnë se sa e përkohshme është ekzistenca e tyre.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
Stefan Malešević (1989) was born and raised in Belgrade, where he graduated at the Advanced School of Electrical Engineering. During studies he received the state scholarship and served as the chair of the Serbian Student Section of the Audio Engineering Society. Upon graduation, he enrolled in the PhD film.factory program in Sarajevo where he developed and produced several projects under the mentorship of Bela Tarr and other guest lecturers invited by Tarr (Gus van Sant, Fred Kelemen, Tilda Swinton, Carlos Reygadas, Cristian Mungiu, Apichatpong Weerasethakul, Agniezska Holland...)
Sarajevo FF 2016. Best film - Beldocs 2017. Underhill Fest 2017.
Stefan Malešević
malesvicstefan@gmail.com
08/09, 20:00, Kino N'Lum
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Stefan Malešević
Stefan Malešević, Vladimir Vasiljević
Stefan Malešević
Jelena Maksimović
Jakov Munižaba

:More from Balkan Dox

STEEL MILL CAFÉ

Goran Dević Croatia 2017, color, 61 min

SPECTRES ARE HAUNTING EUROPE

Maria Kourkouta, Niki Giannari Greece/France 2016, color&bw, 99 min

Homes

Kaori Oda, Sarah Francis, Farah Hasanbegovic, Andre Gil Mata, Daniel Botos, Kumjana Novakova, Manel Raga Raga Bosnia & Herzegovina 2016, color, 53 min

to want, to need, to love

Ilir Hasanaj Kosovo 2017, color, 90 min

MY LIFE WITHOUT AIR

Bojana Burnać Croatia 2017, color, 72 min

MY OWN PRIVATE WAR

Lidija Zelović Netherlands 2016, color, 57 min

NEWSREEL 63

Slovenia 2017, color, 38 min

THEY JUST COME AND GO

Boris Poljak Croatia 2016, color, 20 min

LANDSCAPES OF WAR, LANDSCAPES OF PEACE

Aron Sekelj Serbia/Germany 2017, color, 49 min

STARS OF GAOMEIGU

Marko Grba Singh Serbia/China 2017, color, 23 min

THE GOOD POSTMAN

Tonislav Hristov Finland/Bulgaria 2016, color, 80 min

THE ROAD MOVIE

Dmitrii Kalashnikov Belarus/Russia/Serbia/Bosnia & Herzegovina/Croatia 2016, color, 2016

EVERY GOOD STORY IS A LOVE STORY

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin Slovenia/Croatia 2017, color&bw, 71 min

LORD OF THE HOUSE

Danielle Bremer Kosovo/The Netherlands 2017, color, 58 min

THOSE SHOCKING SHAKING DAYS

Selma Doborac Austria/Bosnia & Herzegovina 2016, color, 88 min

A MILLION DOLLAR LIFE

Robert Tomić Zuber Croatia 2017, color, 78 min