Edition 17
3-11 August 2018

Edition 17
3-11 August 2018

:Did You Wonder Who Fired the Gun?

Koha e Shfaqjes

:Did You Wonder Who Fired the Gun?

USA, 2017, 70 min

Më 1946, S.E. Branch – një racist i bardhë jugor, dhe stërgjyshi i artistit – vrau Bill Spannin, një zezak, në pjesën rurale të Alabamas. Vrasja është shukatur dhe fshehur nga dijetarët e familjes. Kur Wilkerson niset për ta zbuluar misterin, ai ndeshet me pengesë pas pengese – dosje të shkatërruara, e njerëz që refuzojnë të flasin. Ai akuzohet që po e turpëron familjen, që po i luan vendit telashet e vjetra që nuk i do askush. Shumë shpejt, edhe jeta e tij kërcënohet.

  • Biografia e Regjisorit
  • Festivalet Dhe Cmimet
  • Kontakti
A chance meeting in Havana with legendary Cuban film propagandist Santiago Álvarez changed the course of Travis Wilkerson's life. He now makes films in the tradition of the “third cinema,” wedding politics to form in an indivisible manner. In 2015, Sight & Sound called Wilkerson “the political conscience of American cinema.”
Sundance 2017. True/False 2017.
Travis Wilkerson
extremelow@gmail.com
+ shto këtë ngjarje në
orarin tuaj personal
Orari i Plotë >
Travis Wilkerson
Travis Wilkerson
Travis Wilkerson
Travis Wilkerson

:More from RETROSPECTIVE: TRAVIS WILKERSON

AN INJURY TO ONE

Travis Wilkerson USA 2002, color&bw, 53 min

DISTINGUISHED FLYING CROSS

Travis Wilkerson USA 2011, color, 61 min

FRAGMENTS OF DISSOLUTION

Travis Wilkerson USA 2012, color, 25 min

Machine Gun or Typewriter

Travis Wilkerson USA 2015, color&bw, 71 min

National Archive

Travis Wilkerson USA 2001, color, 15 min

Pluto Declaration

Travis Wilkerson USA 2011, color&bw, 4 min

Sand Creek Equation

Travis Wilkerson USA 2011, color, 25 min

Superior Elegy

Travis Wilkerson USA 2010, color, 22 min

WKCR?

Travis Wilkerson USA 2005, color, 70 min