04-12 AUGUST / PRIZREN, KOSOVO

 

04-12 AUGUST / PRIZREN, KOSOVO

DokuKids

DokuFest ka për qëllim që të përfshijë njerëzit të të gjitha moshave në aktivitetet e festivalit, dhe këtë vit nuk do të jetë ndryshe. Kemi përgatitur një program të shumëllojshëm për vizitorët më të rinj të edicionit të 15-të të festivalit, të cilat do ti gjeni më poshtë.

Punëtoritë do të mbahen në ndërtesën e Loyolës në qendër të Prizrenit, me kohëzgjatje të ndryshme. Në njërën nga punëtoritë jesëmarrësit e rinj do të përdorin ngjyra të neonit dhe forma të ndryshme neoni, duke kaluar kohë me bashkëmoshatarët e tyre. Pjesëmarrësit më të vjetër do të gëzohen me sfidën e të mësuarit të një koreografie baleti brenda pak ditësh, ose për mundësinë për të bërë një dokumentar të animuar duke ri-vizatuar imazhe në mur – në stilin e filmit “Muto”, tani një kult film i animuar nga artisti misterioz “Blu”.

DOKUKIDS 2016

Emri i punëtorisë: Baleti Fluturat, Xixellonjat dhe Balerina Box
Datat: 6-12 Gusht, 12:00-15:00
Vendi: Loyola
E hapur për: 7-14 vjeçar
Përshkrimi: Pjesëmarrësit të cilët duan një sfidë gjatë festivalit do të mësojnë një nga tri koreografitë të ofruara, duke përfshirë punë në ekip, vallëzim elegant dhe përformancë përfundimtare në ditën e fundit!
Përformanca përfundimtare: 12 gusht, 18:00 në Lumbardh
Tutori: Prek Memaj, Passe Ballet

Emri i punëtorisë: Punëtori me ngjyra “Neon”
Datat: 12-13 Gusht, 12:00-15:00
Vendi: Loyola
E hapur për: Të gjitha grupmoshat
Përshkrimi: Fëmijet e të gjitha moshave do të krijojnë forma nga ballonat neon, të eksperimentojnë me ngjyra neon për fytyrë dhe të bëjnë piktura neon.
Organizuar nga: American School of Kosova

Emri i punëtorisë: “I Am a Superhero” (Unë jam superhero)
Datat: 5-13 Gusht, 11:00-14:00
Vendi: Loyola
E hapur për: 6-10 vjeçar
Përshkrimi: Një javë të tërë e aktiviteteve të ndryshme që fokusohen rreth motos “Unë jam një superhero”. Fëmijët mund të zhvillojnë një “Alter Ego” dhe të zbulojnë marrëdhënien në mes të vetës së tyre të vërtetë dhe personalitetit e tyre alternativ. Çdo superhero ka një dobësi: Ku janë dobësitë e mia dhe a mund t’i pranojë ato si një pjesë e vetes sime? Ndoshta unë mund të kem kompetenca te cilat i ëndërroja?
Organizuar nga: Loyola Gymnasium Prizren

Emri i punëtorisë: “Paths” (Shtigjet) – Animim ne Mure
Data: 9 Gusht
Vendi: Loyola
E hapur për: 12-16 vjeçar
Përshkrimi: Pjesëmarrësit do të përdorin forma te prera apo duart e veta që të xhirojnë një film të shkurtër të animuar, duke e përdorur paint-over teknikën dhe duke krijuar shtigje shumëngjyrëshe ne mure.
Tutori: Eva Smyk, regjisore e animimit nga Polonia