03 – 11 August 2018
Edition XVII

03 – 11 August 2018
Edition XVII

Foto Still nga filmi "Home"

EFA Short Matters

July 12th, 2017

Edicioni i sivjetshëm shënon vitin e pestë me radhë që DokuFest paraqet një listë të filmave nga përzgjedhja e Akademisë Europiane të Filmit EFA të dokumentarëve të shkurtë Europian që garojnë për cçmimin prestigjioz EFA Short Matters.

Konkurrentët e vitit 2016 ofrojnë një gamë të gjerë të përvojave kinematike, duke filluar nga filmat që dokumentojnë tmerret e luftës në Siri, për të vazhduar tek një vështrim në një shtëpi pleqësh në Kili. Filmat e shkurtër të zgjedhur kanë mahnitur shikuesit në të gjithë Evropën dhe botën.

Edicioni i sivjetëm do të përfshijë 15 filma të shkurtër të realizuara në vitin 2016 që janë nominuar për çmimin EFA. Përfshirë në përzgjedhje është bashkëprodhimi i DokuFest-it “HOME” dhe filmi fitues i çmimit ” 9 ditë – Nga dritarja ime në Alepo “.

EFA është organizuar në bashkëpunim me pesëmbëdhjetë festivale partnere çdo vit, ku në secilin prej tyre një juri e pavarur ndërkombëtare paraqet një filma të shkurtër Evropianë në konkurrencë për çmimin Evropian Short Film EFA Short Matters.

Klinoni për të parë përmbledhjen e filmave