02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

DokuFest vizitoi Mamushën

March 8th, 2019

Në kuadër të bashkëpunimit me shkollat e mesme të Kosovës, DokuFest më datën 8 mars vizitoi shkollën e mesme të Mamushës “Ataturk”.

Në këtë shkollë u shfaq filmi dokumentar që trajtoi temën e martesave të hershme, të porositura dhe problemet që dalin nga ajo.

 

Pas shfaqjes së filmit nxënësit e pranishëm biseduan me profesorin e psikologjisë në Universitetin e Prizrenit, Ertan Basha, lidhur me temën e filmit.

Në bisedë u trajtua tema e martesës së hershme, ku nxënësit treguan interaktivitet duke biseduar për shkaqet dhe pasojat që sjell ajo.

Ky grant është financuar nga projekti ‘Përkrahja e Luksemburgut për shoqërinë civile në Kosovë’, financuar nga Qeveria e Dukatit të Madh të Luksemburgut dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF). Përmbajtja dhe rekomandimet e paraqitura nuk përfaqësojnë qëndrimin zyrtar të Qeverisë së Dukatit të Madh të Luksemburgut dhe Fondacionit për Shoqëri Civile (KCSF).