02 – 10 August 2019
Edition XVIII

02 – 10 August 2019
Edition XVIII

DokuTalks

Panel Discussions

+
Në Jugosllavi, kujtimet personale dhe të përbashkëta u instrumentalizuan nga rrëfimet shtetërore në vitet 1990.
07 Gusht, 17:00, Hamam
+
Paneli i diskutimit do të fokusohet në bashkëpunimin dhe mobilitetin e të rinjve në Kosovë dhe në rajonin e Ballk...
08 Gusht, 17:00, Hamam
+
Shfaqja e dokumentarit “Nuk është prona juaj” nga Amanda Fisher, paraqet rrëfimet e të mbijetuarve nga komunitet...
09 Gusht, 17:00, Hamam
+
Ndërtimi i hidrocentraleve brenda zonave të mbrojtura nuk është përjashtim, por më tepër si rregull në Ballkan.
06 Gusht, 17:00, Hamam
+
Ndonëse kanë kaluar 20 vjet që nga konflikti në Kosovë, qasja në drejtësi dhe stigma për të mbijetuarit e dhun...
09 Gusht, 16:00, Hamam

Talks and Master Classes

+
Julian Mährlein do të mbajë një master-klasë për mënyrat e reja për të reprezentuar çështjet aktuale sociale ...
06 Gusht, 14:00, Kino Klub
+
Ali Asgari dhe Farnoosh Samadi do të ndalen edhe sivjet në Prizren për të ndarë punën e tyre me publikun.
07 Gusht, 14:00, Kino Klub
+
Bashkëpunëtori i DokuFest, Thomas Logoreci, do të bashkëbisedojë me producenten suedeze Cecilia Nessen për punën ...
08 Gusht, 14:00, Kino Klub
+
Thomas Logoreci, studiuesi amerikano-shqiptar i filmit dhe Johan Lurf, regjisori austriak do të diskutojnë filmin e fu...
09 Gusht, 14:00, Kino Klub
+
Fotografi dhe regjisori Khalik Allah do të udhëheqë një master klasë se si fotografia ka ndikuar dhe informuar proc...
10 Gusht, 14:00, Kino Klub
+
Pamela Cohn, kuratore e filmit dhe bashkëpuntore e programimit të DokuFest do të diskutojë me Erick Stoll dhe Chase ...
11 Gusht, 14:00, Kino Klub
+
Ina Pira nga ekipi i kurimit të Vimeo-s do të ofrojë një vështrim më të thellë në procesin e përzgjedhjes.
05 Gusht, 14:00, Kino Klub

Kosova Kreative

+
Propozimi për krijimin e programit 2021-2027 të Creative Europe sugjeron ofrimin e mundësive për operatorët për t...
09 Gusht, 14:00, Hamam
+
Një panel i larmishëm i përfaqësuesve të Creative Europe Desk dhe operatorëve kulturorë do të diskutojnë rolin ...
08 Gusht, 15:00, Hamam
+
Creative Europe Media Program dhe Euroimages në veçanti kanë dhënë vazhdimisht mbështetje financiare për bashkë-...
10 Gusht, 16:00, Hamam